Of Mahmud Efendi Külliyesi Temeli Dualarla Atıldı

Of Mahmud Efendi Külliyesi Temeli 19 Eylül 2013 Perşembe günü duarla atıldı.

Merasime Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Of Müftüsü Recep Onat, of emniyet müdürü Taner Ulutaş, Ayrıca Mahmut efendi hz.’nin oğlu muhterem Ahmet USTAOSMANOĞLU hoca efendi, ismailağa cemaatinin hocalarından ve aynı zamanda Mahmut efendinin gelinleri’nin babası muhterem Hasan KILIÇ hoca efendi, ismailağa vakfı başkanı Celal ERZİNCANLIOĞLU, Rize pazardan Resul BÖLÜKBAŞI hoca efendi, Trabzon belediyesi başkan vekili Seyfullah kınalı, Ak Parti Of İlçe Başkanı M. Hakan Terzioğlu, Saadet Partisi Of ilçe Başkanı M. Celal Vahapoğlu, siyasi partilerin yöneticileri ile pek çok sivil toplum örgütünün temsilcileri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Hafız Mahmut Topçu’nun okuduğu Kur’an-i Kerim’den sonra açılış töreninde ev sahibi sıfatıyla konuşma yapan Of İlim hiz. der Başkanı Reşat Akyüz, projenin o güne kadar geçen sürecini kısaca anlatırken, projenin toplam maliyetinin 12 trilyon olarak tahmin edildiğini belirterek“İnşaat çalışmasına başladığımız bu külliyemizin Of’umuza, Trabzon’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yüce Mevla bugün bizleri burada çok önemli bir etkinlik için topladı. İnşallah hayırseverlerimizin ve siz değerli hemşerilerimizin katkıları ile bu külliyemizi kısa zamanda tamamlayacağız” diye konuştu.

Akyüz’ün arkasından selamlama konuşması için kürsüye gelen of belediye başkanı Murat Saral, projede emeği geçenlere teşekkür ederek Of’un ilim yuvası olması konusunda en önemli göstergelerden biri olan Mahmud Efendi Külliyesine katkıda bulunanlara teşekkür etti. Of Müftüsü Recep Onat da yaptığı konuşmada “külliyenin dünyanın beklediği ilim adamlarını yetiştireceğini” ümit ettiğini belirterek katkıda bulunanlara teşekkür ederek külliyenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Külliyenin tamamlanmasından sonra çok önemli bir faaliyet göstereceğini belirten Of Kaymakamı Eren Arslan, çalışmayı yürüten Of İlim hiz. der’e başarılar diledi. Arslan şöyle konuştu:

“İnşallah bu eser İslam dünyasından yaşanan sıkıntı ve acıların dinmesine vesile olur. Buradan yetişecek olan değerli insanların inşAllah ülkemize, insanlığa hayırlı hizmetlerle, dinimizin yaşatılması konusunda güzel hizmetler yürütürler. Katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyor, külliyenin hayırlar getirmesini diliyorum.”

Programın finalinde katılımcılara hitap eden Salih Topçu Hocaefendi, bu eserin vücuda gelmesinde fedakar hanımefendilerin ve beyefendilerin, cömert işadamlarının önemli katkısı olduğunu belirterek teşekkür etti. Külliyeinşaatini iki yıl içersinde Allah’ın izniyle tamamlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Salih Topçu hocaefendinin yaptığı duanın ardından Kaymakam Arslan, Başkan Saral ve törene katılan hoca efendiler birlikte butona basarak Külliyenin resmi olarak temelini attılar

Tarih : 23.3.2016
Ad-Soyad:
Mesaj:
En fazla 500 karakter. 500 karakter kaldı.
Güvenlik:
Henüz yorum yapılmadı.